Ralph

Ålderstrappan

En lefnadssvit i tio afsnitt
Opus 340, 1985
Ralph Lundsten

Ålderstrappan

Den här lefnadssviten i tio afsnitt från 1985 vill vara en ålderstrappa i musik, som spänner från ungdomens drömska dagar till själens tidlösa vandring. Välkommen också till drömmarnas och fantasins värld, till den inre verklighet som utgör grunden för den yttre!!!

Minns i Drömska dagar hur ni sprang på era vilsna små ben ned till havet för att leka och bada, hur tillvaron var en symfoni av dofter, färger, röster och ljud – ett hav av brusande liv!

Låt Jungfrugrottan påminna om hur mystiskt och spännande det var, det här med att upptäcka sitt kön – och att det fanns ett annat, än mer spännande och motsatt sådant…

Av Tjusartango får ni lära er åtråns språk och att nu är det tid för närkontakt, hudlekar, och sinnliga resor i kysmos!

I hänryckningens tid sjunger livet! Allt står i sin vackraste blomning, och den kära leken – kärleken, berusar sinnena!

Överst på pallen, i sin krafts dagar, står människan och styr med fast hand den föreställningsvärld, i vilken hon för tillfället har huvudrollen – Livscirkus!

En dag frågar sig människan: Varifrån kommer vi och vart är vi på väg? Vad handlar det hela om och vem är jag egentligen? Behovet efter en större verklighet och att växa som individ, ger måhända kriser av tillfällig art, men också livsnödvändig förståelse och bestående insikter! Det är stort att vandra på Den eviga längtans väg!

Soldrömmar bär på försoning och på den glädjefyllda insikten om att ovan molnen finns alltid en väntande sol. När vi minst anar tittar den fram och sprider sitt ljus i dunkla skrymslen och tinar den upp de mest frusna själar.

Åren går, livet saktar av och kommer med rofyllda dagar. Från Hjärtats smultronställe kommer glömda drömbilder och ungdomsminnen åter. Den första skoldagen, den första förälskelsen och den där gången… Herre min skapare vad det var roligt!!! Gungstolen gungar ivrigt, gungstolen vaggar till ro – allt medan pendylen stillsamt mäter tidens gång.

Livskraften ebbar sakta ut och Tidsporten skymtar redan i diset! Dags att med vemod säga farväl till nära och kära, till jordisk glädje och sorg. I livets sista högtidliga stund, förstår vi hur stort det är att vara människa – hur stort själva livet är!!!

Själavandring – Den kroppslösa friheten i det rena varat, är själens hemvist, mellan inkarnationerna. Den befriade själen stiger mot ljuset och blir ett med det Gudomliga Alltet!!!

Musiken slutar med återfödelsen, den stund då människobarnet åter ligger där, levande och hjälplöst, i väntan på ett nytt liv. Med på färden har det endast sitt karma, det mänskliga grundprogram som skapats i tidigare existenser!

Det eviga kretsloppet återspeglas i musiken och varje komposition på denna skiva är mer än vad den synes vara: varje komposition innehåller en hemlig information för Dig som rätt förstår att tolka den!!!

Tänk att genom vår karaktär försätter vi oss själva i de situationer, som utlöser de händelser som utgör vårt liv! Livet inrymmer därför både gott och ont, ljus och mörker. Vore det inte så, bleve vi aldrig mognare varelser och kunde vandra mot den kosmiska medvetenheten!

För bortom mänsklig sorg och glädje finns vår nästa värld!
Livet tar aldrig slut, det är oändligt!!
Bortom bortom, finns ett nytt bortom
och i denna kosmiska trädgård,
har vi alla en plats!

Tillbaka till musiklistan

© 2010 Ralph Lundsten