Ralph

Midnattstimmen

Opus 77, 1972
Ralph Lundsten

Midnattstimmen

Släck alla lampor och sätt Er väl tillrätta och håll gärna varandra i handen, nu när Ni får följa med till ett riktigt spökhus – precis när klockan slår tolv och det börjar knarra och knirka från gistna dörrar och kistlock!

De huvudlösa damernas dans och Monstermåltid: Vilka hemskheter som där sker, överlåter jag åt Er egen morbida och fasansfulla fantasi, dock med undantag av några pikanta detaljer som härmed avslöjas: De huvudlösa damerna (det skall vara huvudlöst i år) råkade ställa ifrån sig sina huvuden på tok för nära det bord, där monstermåltiden skulle hållas och där de hungriga gästerna väntade…

Seans och Spökbal: Innan döden själv spelar upp till bal på sina revben, får Ni vara med om ett sällsamt möte genom en seans! Lyssna och titta noga, så kommer Ni att se en dimliknande gestalt förtätas och långsamt bli synlig i rummet – någon från andra sidan är hos Dig nu!!

Skrattsymfoni: Finalen blir en skrattsymfoni, där båda sidorna deltar och förenas i ett stort skratt åt varandra, åt sig själva och sina egna rädslor! För glöm inte bort, att i deras ögonhålor sett, är Vi minst lika monstruösa och grymma, som vi tycker att Dom är!! Skratt avslöjar mer än mycket annat en varelses personlighet! Själv får jag gåshud, när jag hör dessa elaka, självgoda, fnissiga, hysteriska och grymma skratt… Man börjar faktiskt att undra vilka Vi egentligen är!! Titta bara på den Du håller i handen… HJÄLP!!!

Ralph Lundsten, 1972

Tillbaka till musiklistan

© 2013 Ralph Lundsten